Tehokasta ja (silti/siksi?) kivaa!

Vaivaako työpaikalla huono henki? Eikö töihin ole enää kiva mennä? Onko tiimissä toimiminen tahmeaa, tuleeko fiilis että melkein mieluummin painaisi hommia vain itsekseen?

Kun maa on lamassa, media täynnä konkurssiuutisia ja joka puolella kiristetään vyötä, hyväkin työyhteisö saattaa huomata kärsivänsä matalapaineesta. Ei ihme, jos toiveissa alkaa siintää pikainen eläköityminen ja muutto aurinkoiseen Espanjaan... Mutta mistä tsemppimieltä meille, joilla pikavoiton mahdollisuutta ei ole? Tai jotka aidosti tykkäisimme jatkaa työelämässä – kun se ei vaan olisi niin älyttömän turhauttavaa ja huonosti toimivaa?!

Tämän vuoden uusi kiva aluevaltaus yrityksessäni on ollut ”tiimivalmennus”.  Kuten hyvät "tuotteet" yleensäkin, se  on syntynyt kuin itsestään, vuosien varrella kertyneiden voimaannuttavan ryhmätoiminnan oppien varaan (lainausmerkit siksi, että en oikein vielä itsekään tahdo uskoa tuotteen viralliseen statukseen...).   Minulta on usein pyydetty ryhmänohjauskoulutusta, joka antaisi kikkoja ongelmatilanteiden ratkomiseen. En suostu, ensinnäkin koska ongelmalähtöisten koulutusten pitäminen on raskasta, ikävää ja tehotonta. Kuka haluaa koko päivän kuunnella ongelmissa möyrimistä taikka itse möyriä niissä? Koulutettavien pystyvyyden tunne ei möyrimisestä kohene, päinvastoin se saa ryhmänohjauksen tuntumaan entistä pelottavammalta! Toisekseen, paljon hedelmällisempää on aktiivisesti rakentaa hyvä ryhmä ja samalla tehokkaasti ehkäistä useimpien ongelmatilanteiden syntyminen ennalta. Siksi tarjoan ainoastaan motivoivaa ja voimaannuttavaa ryhmäohjauskoulutusta. Se sisältää monia osallistavia käytännön työvälineitä, joiden avulla on helppoa saada aikaan hyvin toimiva, positiivinen ja hauska ryhmä ja myös pitää se sellaisena.

Olen myös työurani aikana ollut osanottajana monissa työyhteisön kehittymispäivissä ja –projekteissa. Kokemukseni niistä on pääsääntöisesti raskas. Ja ilmeisesti samanlaisen kokemuksen jakajia riittää, sillä edelleenkin kuulen tuttavapiiristä tätä kertomusta: Pahimmillaan tusinan verran tai enemmänkin ihmisiä kootaan yhteen kaivamaan ongelmia ja kuuntelemaan muutaman kollegan kiistelyä ja esimiesten / johdon syyttelyä.  Harva on se konsultti, joka pystyy keittämään tällaisesta sopasta kirkkaan ja virvoittavan liemen! Käytännössä käy niin, että kaikki poistuvat pöydästä enemmän tai vähemmän pahoinvoivina eivätkä työilmapiiri tai yhteistoiminnan menetelmät ole ainakaan parantuneet.

Toki joskus on tarpeen myös tunnustaa ja ratkoa ongelmia. Tunnustaminen tarkoittaa sitä, että hyväksytään toistemme kokemus syyttelemättä ja puolustelematta. Ratkominen taas on positiivisten ratkaisukeinojen etsimistä, ei ongelmissa möyrimistä. Yleensä paras tapa ratkomiseen on hyvän lisääminen, sillä se on lähes poikkeuksetta helpompaa ja kivuttomampaa kuin ryhtyä kitkemään huonoa. Ja simsalabim – kun hyvää lähtee lisäämään niin yleensä myös se huono lähtee vähenemään. Jokainen voi kokeilla periaatetta kotona: Sinulla on edelleenkin ’lupa’ nalkuttaa läheisillesi, kunhan ryhdyt sen lisäksi sanomaan heille enemmän kivoja asioita ja antamaan positiivista palautetta AINA kun suinkin mahdollista! Huomaat, että kaikilla on pian parempi mieli ja kas, et tunne enää tarvetta nalkuttaa yhtä usein.

Kuten ryhmänohjauskoulutuksessa myös tiimivalmennuksessa hyvän tunnistaminen, vahvistaminen ja lisääminen ovat kaiken A ja O. Yhden valmennuspäivän aikana ehditään tehdä omasta tiimistä ”HYVÄ RYHMÄ”, tunnistaa ja harjoitella tiimiä tukevaa vuorovaikutusta ja saada käytännön keinoja yhteen tai kahteen tiimin kannalta olennaisimpaan asiaan, oli se sitten ideointia, palautteen antoa, ongelmanratkaisukeinoja tai vaikkapa marinan hyödyntämistä innovaatioiden synnyttämisessä. Vielä toinen valmennuspäivä ja tiimillä on riittävä yhteisymmärrys sekä olennaiset keinot ja taidot jatkokehittämiseen myös ilman valmentajaa.  Ja mikä parasta, kaikki tiimivalmennuksen työvälineet ovat suoraan sovellettavissa erilaisissa työtilanteissa sekä oman tiimin että muiden kanssa toimiessa.

Tiimivalmentajalle arvokkain palaute tulee tietysti osanottajilta: ”Valmennus muutti sen, miten vedämme paitsi omat kokoukset myös kokouksia muiden kanssa”, ”Sai huomaamaan, että olemme kaikki vastuussa tilanteiden sujumisesta”, ”Oli ihan käänteentekevää yksiköllemme”, "Näytti uusia puolia tutuissa työkavereissa", "Antoi hyvän alun uutena ihmisenä tässä tiimissä"...

Tätä duunia on kiva jatkaa!

Pilvikki